Proces

Welke stappen doorloop je?

Dit zijn de stappen die je moet volgen om je Bewijs van Vakmanschap te halen. Klik op de stap om meteen actie te ondernemen. Wil je meer informatie over de stappen ontvangen, dan kun je bij iedere stap op meer informatie klikken.

Verschillende profielen moeten verschillende stappen doorlopen. Selecteer jouw profiel om te zien hoe het proces er voor jouw profiel uitziet.

Weet je niet zeker welk profiel jij hebt? Ga naar de profielkeuzehulp.

Profielkeuzehulp

Voorbereiding

Aanmelden Vakmanschap

Theorietoets maken

Aanmelden praktijk

Registratie Vakpaspoort

Profielkeuzehulp

Met dit hulpmiddel kom je erachter welk profiel bij jou past en moet invullen.

Voorbereiding

Je kan je voorbereiden met een gratis zelftest. De gratis zelftest is een hulpmiddel om te testen of je klaar bent voor de theorietoets. De zelftest begint direct nadat je je hebt ingeschreven. Je kan de zelftest zo vaak doen als je wilt.

Aanmelden Vakmanschap

Wanneer de kennis en vaardigheden van je profiel goed kent, meld jij je aan voor jouw Vakmanschapsprofiel. Zodra jij je gegevens hebt ingevuld en de aanmelding hebt betaald, ontvang je een e-mail met de vervolgstappen.

Theorietoets maken

De theorietoets maak je digitaal op een goedgekeurde toetslocatie. Als je toets hebt afgerond, krijg je direct de uitslag. Wanneer je de toets niet hebt gehaald, moet je de theorietoets herkansen.

Aanmelden praktijk

Neem een geldig legitimatiebewijs mee naar het praktijkexamen. Tijdens het praktijkexamen voer je opdrachten uit die passen bij jouw profiel. Een beoordelaar kijkt naar jouw prestaties en de resultaten van de theorietoets. Als je slaagt, ben je klaar. Wanneer je niet slaagt, moet je het praktijkexamen herkansen.

Registratie Vakpaspoort

Wanneer je bent geslaagd voor de theorietoets en/of het praktijkexamen ontvang je binnen twee weken een e-mail met de boodschap dat je officieel geslaagd bent. Je Bewijs van Vakmanschap wordt opgeslagen in de Vakpaspoort-app. Deze app download je op je mobiele telefoon in de App Store of via Google Play. Wanneer je de app opent, identificeer jezelf met iDin. Hierna kun je het Bewijs van Vakmanschap inzien of delen.